Basecone

Basecone is de Nederlandse marktleider op het gebied van scan- en herken software voor accountants en ondernemers. Met hun software geven ze tijd terug aan de accountant waardoor er meer ruimte is voor het ontwikkelen van hun dienstverlening of organisatie. Judith Kooiman, Marketing Specialist bij Basecone, werkt samen met Peakfort aan de verdere groei van Basecone.

basecone header

Samen werken aan resultaat

Tussen Basecone en Peakfort staat samenwerken centraal om zo voor de beste resultaten te zorgen.

basecone logo

Wie is Basecone?

Softwareleverancier van scan- en herken software voor accountants en ondernemers

De uitdaging

Het opzetten en doorontwikkelen van de marketing om van Basecone een marktleider in de branche te maken.

Resultaat

Jaarlijks 752 brochure downloaden

33% van de brochure downloads wordt klant

Een samenwerking gericht op resultaat

Basecone en Peakfort zijn al sinds 2019 partners op het gebied van marketing. Toch start de samenwerking eigenlijk nog eerder; namelijk op het moment dat Judith Kooiman, Marketing Specialist bij Basecone, start bij de softwareleverancier en samen met Peakfort een nieuwe website ontwikkelt. Als er later een marketingbudget beschikbaar komt, twijfelt Judith niet en gaat de samenwerking met Peakfort aan.

brochure mockup basecone
samenwerking image basecone

Een langdurige samenwerking waar resultaat voorop staat. Judith: “Ik ben blij als ik zie dat er resultaat wordt behaald met bijvoorbeeld de campagnes of de website. Nog blijer word ik van de optimalisaties die we elke keer doen en vervolgens voor nog betere resultaten zorgen. We zorgen vanuit campagnes voor goede leads die we in onze marketingworkflows in Hubspot weten om te zetten in MQL’s. Vanaf de start van onze samenwerking is het behalen van resultaat één van de pijlers geweest. Inmiddels behalen we jaarlijks meer dan 750 brochuredownloads via onze homepage. Ik ben er niet alleen trots op dat we deze nieuwe leads behaald hebben, maar ook dat het zo inzichtelijk gemaakt is om die resultaten te kunnen monitoren, analyseren en optimaliseren.”

Dit is volgens Judith niet alleen prettig voor haar, maar ook voor haar collega’s: “Onze samenwerking helpt ook de afdelingen support, customer success en sales. Bijvoorbeeld door de scans die we hebben ontwikkeld. In die scans stellen we vragen aan accountants over hun proces, daar tegenover staat dat de accountant waardevolle adviezen krijgt op het gebied van automatiseren of autoriseren van facturen. Door de gegevens die we hieruit uithalen gaan de sales managers bij Basecone veel gerichter de opvolging in. We weten door de verzamelde informatie al veel meer over de accountant en hun werkwijze, en wat we voor ze kunnen betekenen.”

Magazine
Marketing Specialist bij Basecone

Ik ben trots op de inzichten die we hebben waarmee we resultaten kunnen monitoren en analyseren”
- Judith Kooiman

Goed contact vanaf de start

 

Niet alleen het resultaat, maar ook het fijne contact is voor Judith een reden om met Peakfort samen te werken: “Al tijdens het eerste website traject was de communicatie heel fijn. Het is kort schakelen en ik hoef weinig uit te leggen. Jullie begrijpen direct wat ik bedoel. Juist omdat jullie zo benaderbaar zijn had ik na het website project geen twijfel over een verdere samenwerking.”

“Wat ik daarnaast ook heel prettig vind, is dat alle expertise bij jullie aanwezig is. Ik kan me focussen op de dingen die voor mij belangrijk of urgent zijn, en ik kan de dingen die mij extra tijd of energie kosten bij jullie uit handen geven. Ik heb daarin echt het gevoel dat jullie mijn team zijn en een verlenging van de marketingafdeling. Daarin zijn de extra inzichten die jullie geven heel fijn. Toen er 5 jaar geleden werd voorgesteld om een brochure te gaan ontwikkelen was ik daar helemaal geen voorstander van. Dat was toch terug in de tijd? Ik snapte het niet zo goed. Maar nu ben ik echt fan en zie ik dat het voor Basecone juist heel goed werkt.”

Ook in de toekomst wil Judith deze inzichten en samenwerking graag doorzetten. Judith: “Ik geloof er ook echt in dat dat gaat lukken. Ik denk dat de kracht van onze samenwerking is dat we het marketingproces van begin tot eind goed inrichten. We starten met een idee, werken dit goed uit en zorgen ervoor dat in de uitvoering alles in dezelfde tone-of-voice en look & feel is. Het is belangrijk dat we elkaar blijven uitdagen en voorop lopen in de tijd en de branche. Niet alleen door onze aanpak; namelijk marketing écht van begin tot eind goed inrichten, maar ook door verschillende type personen aan te spreken. Ik vind TIJD magazine daar een mooi voorbeeld van, we drukken hem voor de mensen die dit graag willen, maar hergebruiken de content ook om leads te genereren en informatie te geven.”

TIJD magazine
magazine mockup 01 basecone
imagebasecone3x

“Wat ik heel prettig vind, is dat alle expertise bij jullie aanwezig is. Ik heb daarin echt het gevoel dat Peakfort een verlenging is van de marketingafdeling ”
– Judith Kooiman

Marketing Specialist bij Basecone
Mockup Brochure Algemeen

Download onze brochure

Ontdek hoe we samen gaan voor groei

Vul je telefoonnummer in, zodat we je beter kunnen helpen.