IQ Select

De nummer 1 recruiter zijn voor de transportwereld; dat is het doel van IQ Select. Met inmiddels kantoren in Amsterdam, Barendrecht, Nieuwegein en Breda groeien ze al jaren stevig door met de vlam in de pijp. Terecht kan gezegd worden dat IQ Select de transportwereld flink opschudt. Naast groeien is het doel van IQ Select om truckers en chauffeurs beter te beschermen tegen slechte arbeidsomstandigheden en te lage lonen. IQ Select vindt dat echt werk, goed beloond moet worden. En die filosofie slaat aan.

IQ Select - case

Het Beste Truckerscafé

Deze campagne overtrof alle verwachtingen. Zelfs onze accounts moesten opgehoogd worden om de stemmen nog aan te kunnen.

IQ Select

Wie is IQ Select

IQ Select biedt sinds 2014 de beste, vaste banen in de transport en logistiek.

De uitdaging

Het positioneren van IQ Select als de nummer 1 in transport vacatures.

Resultaat

Meer 20.000 sollicitanten in 5 jaar tijd.

15.000+ banenscans

Samen met IQ zochten we naar een manier om truckers te laten solliciteren zonder met borden langs de A2 te adverteren. De kracht van social campagnes gericht op truckers en het succes ervan kenden we al door eerdere campagnes. Door de campagne te richten op wat truckers belangrijk in hun werk en leven vinden, raken we een snaar die voorheen (vreemd genoeg) onberoerd is gelaten.

Telefoon IQ mockup

Solliciteren vanuit de cabine

Met de Banenscan geven we de touwtjes (of het stuur zo je wilt) in handen van de trucker. Hun ervaring en wensen staan centraal. De scan focust zich op het noodzakelijke en overtuigt door eenvoud. De advertenties converteren vanwege heldere en duidelijke taal en spreken de truckers aan op waar ze recht op hebben. Dat levert kosten per lead op voor een schijntje. Het inzetten van leadforms en een chatbot hebben het aantal inzendingen snel doen stijgen.

Hand

Resultaten

Branding van IQ Select als de nummer 1: priceless

Kosten per lead gemiddeld minder dan twee euro

15000+ ingevulde Banenscans
(gloeiend hete leads)

Blad groen

Mijn wens om te winnen is niet mals. Ik kan lastig zijn. Maar de flexibiliteit en creativiteit die Peakfort op de mat legt en waarmee op ludieke wijze leads gegenereerd worden, zorgt ervoor dat zelfs ik complimenten ga uitdelen.” - Jan Kievit

Directeur en oprichter IQ Select
Mockup Brochure Algemeen

Download onze brochure

Ontdek hoe we samen gaan voor groei